START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Vitamina D3 – update 2020

Vitamina D este si un hormon. Aceasta se sintetizeaza in piele, din colesterol, sub actiunea razelor ultraviolete de tip B (cele cu lungime de unda de circa 300 nm, UVB), apoi este activata in ficat si rinichi.

Esentiala este cantitatea de Vitamina D3 25 (OH) din sange, deoarece majoritatea tesuturilor pot sa isi autoactiveze Vitamina D3 la forma sa mai activa de 1,25 (OH)2,

Conf. Dr. Florian Balta a participat la o sesiune de live surgery in calitate de invitat special al Congresului VMA din St Petersburg cu participare internationala

Conf. Dr. Florian Balta a fost prezent, la invitatia Alcon, in perioada 13-14 septembrie 2018, la Congresul VMA cu participare internationala din St. Petersburg, organizat cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la infiintarea departamentului de oftalmologie din cadrul Academiei Militare Medicale. La congres au participat chirurgi oftalmologi de renume,

Descopera cele mai frumoase colectii de ochelari 2018 la Retina Optics!

Cele mai frumoase colectii de ochelari, Ray-Ban, Dolce&Gabbana, Vogue Eyewear si altele, cu un design deosebit si calitate recunoscuta va asteapta acum la Retina Optics!

Chirurgie oculara Live 3D, transmisa din Clinica Retina – Ponderas Academic Hospital, la cel mai mare congres de profil din Romania

Clinica de oftalmologie Retina transmite astazi, in cadrul celui mai mare congres de profil din Romania, o sesiune de Chirurgie Live 3D cu trei interventii oculare. Operatiile, efectuate cu cea mai modernă tehnologie la ora actuala, sunt sustinute de Conf. Dr. Florian Balta, Prof. Dr. Gabor Scharioth si Dr. Madaras Zoltan si transmise in direct la Sinaia,

Clinica Retina foloseste cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale foldabile: Acrysof® IQ Panoptix

Clinica Retina foloseste cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale foldabile. Cristalinele foldabile Acrysof® au avantajul de a putea fi implantate prin incizii de numai 1.8 – 2,2mm.
Acest tip de cristaline sunt cele mai utilizate pe plan mondial in chirurgia cataractei, peste 100 milioane de cristaline Acrysof® au fost implantate pana azi in toata lumea,

Dr. Florian Balta – FLOREtina 2017, Florenta, Italia

Conf. Dr. Florian Balta a participat, in perioada 27-30 aprilie, la intalnirea internationala FLOREtina 2017, unde a sustinut prezentarile Active Closure of Macular Hole Using a Specially Designed Needle si Vitrectomy for Optic Pit Retinal Detachment.
Scopul intalnirii FLOREtina este acela de a aduna cei mai buni specialisti din domeniul retinei pentru a dezbate cele mai noi idei si cele mai bune practici din domeniu.

Vitamina D si Retina


Vitamina D este si un hormon. Ea se si sintetizeaza in piele, din colesterol, sub actiunea razelor ultraviolete tip B (cele cu lungime de unda de circa 300 nm, UVB). Apoi este activata in ficat si rinichi.

Se cunoaste demult importanta vitaminei D pentru sistemul osteo – articular.

Premiera in Romania: Dr. Florian Balta opereaza cu noul sistem Alcon NGENUITY 3D, in cadrul clinicii Retina din Ponderas Academic Hospital!

NGENUITY este alcatuit dintr-o camera video digitala 3D stereoscopica HD si o statie de lucru, ce permit obtinerea unor imagini stereoscopice marite in timp real.

Noul sistem de vizualizare 3D NGENUITY a fost proiectat pentru a imbunatati pozitia chirurgului si a reduce oboseala (o interventie vitreo-retiniana poate dura de la 30 minute la peste 3 ore).

Conf. Dr. Florian Balta la prima conferinta „Swept Source OCT & Angiography”

Conf. Dr. Florian Balta a participat, in perioada 10-11 februarie 2017, la prima conferinta internationala “Swept Source OCT & Angiography” ce a avut loc in Madrid, Spania si a reunit oftalmologi de marca din intreaga lume.
In cadrul conferintei au avut loc sesiuni plenare ce au cuprins o larga arie de subiecte de actualitate,

Conf. Dr. Florian Balta la prima editie a Conferintei “Vitreo – Retinal Experience” (VitReEX)

Conf. Dr. Florian Balta a participat, in perioada 3-4 februarie 2017, la prima editie a Conferintei “Vitreo – Retinal Experience” (VitReEX), ce a avut loc in Rovigo, Italia si a reunit chirurgi de prestigiu atat din Italia, cat si de la nivel international.

In cadrul Conferintei au fost prezentate lucrari si au fost dezbatute teme privind bolile retinei,

12