START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Conf. Dr. Florian Balta a participat la o sesiune de live surgery in calitate de invitat special al Congresului VMA din St Petersburg cu participare internationala

1-st-petersburg

Conf. Dr. Florian Balta a fost prezent, la invitatia Alcon, in perioada 13-14 septembrie 2018, la Congresul VMA cu participare internationala din St. Petersburg, organizat cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la infiintarea departamentului de oftalmologie din cadrul Academiei Militare Medicale. La congres au participat chirurgi oftalmologi de renume, fiind invitat si Prof. Yury Takhtaev, Seful departamentului de Oftalmologie al Universitatii din Sankt Petersburg si al departamentului de cercetare al Institutului Fyodorov.

In cadrul sesiunii de chirurgie vitreo – retiniana, Conf. Dr. Florian Balta a efectuat o interventie chirurgicala pentru decolare retiniana regmatogena, utilizand cea mai moderna tehnologie de la ora actuala, sistemul de chirurgie asistata video in 3D-Ngenuity.

Acest sistem inovativ s-a lansat in Rusia cu ocazia acestui eveniment, Conf. Dr. Florian Balta, utilizandu-l la clinica privata Retina de la inceputul anului 2017, fiind unicul sistem din Romania de acest fel.