START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Chirurgie oculara Live 3D, transmisa din Clinica Retina – Ponderas Academic Hospital, la cel mai mare congres de profil din Romania

Clinica de oftalmologie Retina transmite astazi, in cadrul celui mai mare congres de profil din Romania, o sesiune de Chirurgie Live 3D cu trei interventii oculare. Operatiile, efectuate cu cea mai modernă tehnologie la ora actuala, sunt sustinute de Conf. Dr. Florian Balta, Prof. Dr. Gabor Scharioth si Dr. Madaras Zoltan si transmise in direct la Sinaia, unde se desfasoara al XVI-lea Congres National cu participare internationala al Societatii Romane de Oftalmologie 27-30 Septembrie 2017.

Ne bucuram ca putem impartasi experienta noastra si cu alti colegi de breasla, la nivel national si international, mai ales ca tehnologia de vizualizare 3D, este folosita cu succes in clinica noastra, de la sfarsitul anului 2016, fiind primul aparat de acest fel din Romania si al treilea vandut la nivel European.

In intervalul orar 9:30 – 11:30, la Clinica Retina au loc trei interventii chirurgicale de pol posterior efectuate cu:
Ngenuity® – cel mai revolutionar sistem ce permite vizualizarea operatiilor 3D, fara a mai fi nevoie de ocularele microscopului, oferind o profunzime, un contrast si o claritate superioara sistemului clasic. Intensitatea luminii folosite in operatiile vitreo-retiniene este mult diminuata existand posibilitatea de a reduce astfel efectul foto-toxicitatii, mai ales in operatiile de lunga durata.
Constellation® Vision System – aparat de chirurgie combinata pol anterior si pol posterior
– implantarea unora din cele mai moderne cristaline artificiale precum AcrySof® IQ PanOptix® – cristalin trifocal care creste independenţa fata de ochelari, atât la distanţă, intermediar cat si la citit.

In timpul operatiilor, urmarite de aproximativ 600 de oftalmologi din Romania si alte tari europene, se pot adresa intrebari in direct chirurgilor, iar acestia pot oferi explicatii referitoare la timpii operatori si momentele importante ale operatiei. Imediat dupa sesiunea chirurgicala, acestia pleaca la Sinaia, unde vor fi prezentatori ai unor lucrari stiintifice si cazuri chirurgicale dificile, precum si moderatori-panelisti in simpozioanele din acest congres.

Bucureşti, 28 septembrie 2017