START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Premiera in Romania: Dr. Florian Balta opereaza cu noul sistem Alcon NGENUITY 3D, in cadrul clinicii Retina din Ponderas Academic Hospital!

NGENUITY6NGENUITY este alcatuit dintr-o camera video digitala 3D stereoscopica HD si o statie de lucru, ce permit obtinerea unor imagini stereoscopice marite in timp real.

Noul sistem de vizualizare 3D NGENUITY a fost proiectat pentru a imbunatati pozitia chirurgului si a reduce oboseala (o interventie vitreo-retiniana poate dura de la 30 minute la peste 3 ore). El ofera o vizualizare 3D cu rezolutie HD imbunatatita, profunzime marita a imaginii, claritate si contrast de culoare sporite.

Intensitatea luminii folosite in operatiile vitreo-retiniene este mult mai mica utilizand acest sistem. Se reduce astfel foto-toxicitatea, mai ales in operatiile mai lungi.

Intrucat chirurgul opereaza uitandu-se pe ecranul sistemului, folosind ochelari 3D, intreaga echipa poate urmari operatia si, bineinteles, inregistrarea poate fi folosita in scop de invatare de catre cei interesati.

Sistemul de vizualizare Alcon NGENUITY 3D a fost lansat in lume in toamna anului trecut. Este al treilea aparat vandut in Europa si primul din Romania.

NGENUITY4

“Sistemul de vizualizare Alcon NGENUITY 3D permite o vizualizare mai buna in chirurgia vitreo-retiniana decat cea obtinuta prin ocularele microscopului operator, creand premisele obtinerii unor rezultate superioare. Experienta chirurgicala poate fi impartasita in timp real cu echipa operatorie sau, ulterior, celor interesati. Acest sistem va reprezenta foarte probabil o platforma pentru multiple dezvoltari ulterioare.”
Conf. Dr. Florian Balta

NGENUITY2

NGENUITY3